Activitatea 4 - Formarea și perfecționarea personalului implicat

Activitatea a avut ca scop îmbunătățirea ofertei de formare  adresată inspectorilor școlari și consilierilor școlari. În perioada 30 octombrie - 03 noiembrie 2013 și 13 - 17 noiembrie 2013, au fost organizate 2 evenimente de formare rezidențiale:

– Modulul 1 (40 ore): „Educație pentru Sănătate/ Abordarea conținuturilor educației pentru sănătate prin tehnici de învățare experiențială”

– Modulul 2 (40 ore): „Educație pentru sănătate / Îmbunătățirea abilităților membrilor echipei de implementare a programelor de educație pentru sănătate în comunicarea cu factorii interesați și advocacy”

În cadrul celor 2 evenimente de formare au fost instruiți 205 inspectori de specialitate și 64 de consilieri școlari, fiecare județ înscriind pentru ambele module: inspectorul educativ, inspectorul de biologie, inspectorul de educație fizică și sport, inspectorul de învățământ preșcolar, inspectorul de învățământ primar și câte un reprezentat CJRAE (consilieri școlar).

Tematicile abordate:

Modulul 1 - „Educație pentru Sănătate/ Abordarea conținuturilor educației pentru sănătate prin tehnici de învățare experiențială”

– Programul Educație pentru Sănătate – concepte operaționale de bază

– Metoda învățării experiențiale – aplicabilitate în activitatea la clasă

– Etapele procesului de instruire și formare a competențelor pentru un stil de viață sănătos

– Identificarea nevoilor de învățare ale participanților la cursurile de formare a competențelor în educația pentru sănătate

– Înțelegerea auditoriului – etapă în elaborarea procesului de formare a competențelor sociale și de sănătate

– Elaborarea scopului și a obiectivelor unui proces de învățare și formare de competențe sociale și de sănătate

– Înțelegerea conținutului și procesului de învățare și formare de competențe sociale și de sănătate

– Selectarea metodelor/ mijloacelor și adaptarea la scopul și obiectivele formării de competențe sociale și de sănătate

– Selectarea și adaptarea conținuturilor educaționale în formarea de competențe sociale și stil de viață sănătos

– Evaluarea instruirii și formării de competențe sociale și de sănătate.

Modulul 2 - „Educație pentru sănătate / Îmbunătățirea abilităților membrilor echipei de implementare a programelor de educație pentru sănătate în comunicarea cu factorii interesați și advocacy”:

– Comunicarea - noțiuni generale relevante în strategia programului

– Abilități de vorbit în public

– Abilități de facilitare/ Exersarea deprinderilor de comunicare

– Abilități de a oferi și de a primi feed-back

– Dinamica de grup - elemente care conduc la eficientizarea procesului de învățare

– Gestionarea conflictelor - tehnici și modalități eficiente

– Etică - arii de responsabilitate în Educația pentru sănătate

– Advocacy - etape în planificarea unei campanii

– Advocacy - identificarea factorilor interesați și mobilizarea publicului

– Advocacy - dezvoltarea de mesaje eficiente

– Advocacy - monitorizarea și evaluarea campaniei, Relația cu mass-media, Relația cu ONG-urile, Răspunsul la opoziție, Importanța parteneriatelor tânăr – adult.

 Programele de formare  au fost acreditate de către  Direcția de Formare Continuă a Personalului din Învățământul Preuniversitar – Ministerul Educației Naționale cu 10 credite profesionale transferabile prin OMEN nr. 5550/21.11.2013.

Comentarii

Adaugă un comentariu

*
*
Similare

Postat de EDSANO pe 02-07-2013 la ora 05:33:16

In judetul Dambovita a avut loc concursul de fotografii "EVANTAI E-egalitate, V-voluntaria, A-aparteneta, N-noutate, T-tenacitate, A-afectivitate, I-imaginatie". Tema concursului a fost imortalizarea prin fotografie a unor actiuni de voluntariat, caritabile, desfasurate de elevii scolii si prezentarea fotografiilor sub forma unui poster care sa ilustreze si sa surprinda activitatea in elemen...

Citește mai mult

Postat de EDSANO pe 02-07-2013 la ora 05:28:45

In judetul Giurgiu, a avut loc etapa a III-a a  proiectului Sanatatea mediului, trupului si a sufletului, in perioada 15.01-15.04.2011. Scopul  acestui demers educational a fost promovarea unui stil de viata sanatos și a cetateniei active in sprijinul unei educații inclusive, de calitate pentru copiii din comunitațile dezavantajate. Valorile promovate prin aceste proiecte sunt: respectul, civismul, toleranta si non-discriminarea. Concursul s-a adresat elevilor din clasele I-...

Citește mai multPostat de 1 pe 02-06-2017 la ora 23:36:43
Articol
1...

Postat de 1 pe 02-06-2017 la ora 23:36:34
Articol
1...

Postat de 1 pe 02-06-2017 la ora 23:36:34
Articol
1...

Postat de 1 pe 02-06-2017 la ora 23:36:32
Articol
1...

Postat de 1 pe 02-06-2017 la ora 23:36:28
Articol
1...

Articol
Articol
Articol
Arad - etapa I


Concursul a fost promovat In presa locala: ziarul Adevarul, "Elevii aradeni spun astazi Eu, tu noi si ceilalti - Stop discriminarii" si pe site-ul www.aradon.ro

...Citește mai mult
Articol
Articol
Ilfov - etapa II

In judetul Ilfov s-a desfasurat proiectul educaţional ”Impreuna pentru o viata sanatoasa”, reprezentand  o alternativă in educatia tinerei generaţii în ceea ce priveşte formarea unui comportament si stil de viata sanatos.

 A fost o actiune cu spectru larg in sensul implicarii unui numar mare de elevi, care au participat la diferite activitati cu scopul formarii unui comportament sanatos.

Sectiunea I : Elevii au realizat un poster desenat, colorat prin...Citește mai mult

Banner
Banner
Banner
Banner

Uniunea Europeană

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro


Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României